Contact Helvetia

Glashutte Original

Glashutte Original

Manufactura germanã Glashütte Original face parte din elita orologeriei, acel segment rafinat numit Haute Horologerie, fiind una din puţinele mãrci ce au privilegiul de a realiza propriul mecanism de la A la Z. Cei peste 160 de ani de tradiţie au fost marcaţi de pasiunea pentru mecanisme complicate şi foarte precise.

Istoria Glashütte Original începe în 1845 în orãşelul german Glashütte, din partea de est a Germaniei. În 1920 Alfred Helwig concepe primul mecanism cu sistem flying tourbillon, mecanism ce se regãseşte şi astãzi în modelul PanoTourbillon XL.

În 1921 apare pentru prima oarã pe cadranul ceasurilor de buzunar logo-ul “Glashütte Original“, pentru a se proteja împotriva falsurilor apãrute pe piaţã. Al doilea Rãzboi Mondial va aduce cu sine sfârşitul perioadei de dezvoltare, din 1940 fabricarea cronometrelor pentru piloţii devenind un adevãrat secret militar. Din 1951 pânã la reunificarea Germaniei toate mãrcile de ceasuri bazate în Glashütte au fost reunite sub acelaşi nume VEB Glashütter Uhrenbetriebe.

Linia Senator este o linie rafinatã, elegantã cu linii foarte simple. Un model foarte special este Senator Meissen având cadranul din portelan Meissen pictat. Un astfel de cadran este pictat într-o zi în manufactura de porţelan din apropierea localitãţii Glashütte, fiecare piesã fiind numerotatã. Cel mai nou model al colecţiei este Senator Rattrapante un cronograf din platinã cu încãrcare manualã şi sistem de cronometrare flyback, în serie limitatã.

Sport Evolution Edition este o colecţie sport, dinamicã, masculinã, robustã la 42 de mm cu o brãţarã ce se ajusteazã perfect pe mânã, un patent Glashütte Original.

Website: http://www.glashuette-original.com/