Contact Helvetia

Ceasurile mecanice

Thursday, Aug 27, 2015 | Post by Helvetia Luxury Watches | 0 comment(s)

Cu siguranta ati auzit de ceasurile mecanice sau chiar aveti unul chiar acum la incheietura mainii. Dar pricipiul de functionare il cunoasteti?

Cu siguranta ati auzit de ceasurile mecanice sau chiar aveti unul chiar acum la incheietura mainii. Dar pricipiul de functionare il cunoasteti?

Ceasurile mecanice sunt cele a caror energie de functionare este data de un arc. Acestea la randul lor, pot fi:

  • Mecanice automatice. Sunt destul de multe de spus aici, insa ce este mai important, ceasurile automatice sunt cele care au un sistem de intoarcere automata a arcului. Acestea nu necesita intoarcere manuala zilnica.
  • Mecanice clasice – acestea sunt ceasurile care se intoc automat

Pionierul sistemului de intoarcere automatica este ceasornicarul Abraham Louis Perrelet si este aplicat unui ceas de buzunar. Ulterior aces mecanism este adoptat de John Harwood si utilizat la un ceas de mana, inventie patentata in anul 1923 in Marea Britanie si Elvetia.

Vorbind despre timpul de functionare al unui ceas automatic, va spunem ca acesta este intre 36 si 48 ore, cu ceasul intors la maximum.

In portofoliul nostru puteti gasi o selectie ampla a ceasurilor mecanice, pentru toate gusturile sau evenimentele importante din viata dumneavoastra!

Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles

Leave Your Comment